İlk olarak karalahanayı ince ince doğrayın ve üzerine tuz serpip azıcık ovun.
Bu esnada tereyağı ile zeytinyağını tencerede ısıtın. Üzerine evvelden doğranmış yemeklik soğanları ilave edip soteleyin.
Soğan yumuşayınca karalahanayı ilave edin. Karışımın içerisine 4 su kadehi su ilave edip kaynamaya vazgeçin.
Karalahanalar yumuşayınca kırmızıbiber, barbunya ve darıyı ilave edin. Takribî 7-8 dakika kaynattıktan sonra tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Karalahana çorbasını, konut üretimi darı ekmeği ile beraber servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Karalahana Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?
Karalahana ve darının taze olmasına itina gösterin. Böylece çorbanızı daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.
Tarife başlamadan evvel karalahanayı kesinlikle tuz ile ovun. Bu sayede acı tadını önleyebilirsiniz.
Çorbanın kıvamlı olması için karalahananın yumuşadığından emin olun.
Çorba kaynamasına karşın karalahanalar yumuşamadıysa, üzerine azar azar su ilave edebilirsiniz.
1 Porsiyon Karalahana Çorbası Kaç Kaloridir?
Standart malzemelerle hazırlanan çorbanın bir porsiyonu, takribî 45 kaloridir. Kemik gelişimini destekleyen karalahana çorbasını perhiz listelerine ilave edebilirsiniz.