Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,57
  • BIST
    %1,94
Karakuş Tatlısı

Karakuş Tatlısı

Karakuş Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı 400 ml ayçiçek yağı

Hamur için

  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım kahve fincanı süt
  • Yarım kahve fincanı 25 ml ayçiçek yağı
  • Yarım çay kaşığı tuz

İç malzeme için

  • 1 su bardağı vurulmuş ceviz
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Şerbet için

  • 2 su bardağı toz şeker ve su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Karakuş Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayın. Bunun için toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın.
  • Şerbet kıvamına gelince limon suyunu sıkıp karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Büyük bir kapta unu, kabartma tozunu, sütü, yağı, tuzu ve yumurtayı karıştırıp yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru oda sıcaklığında 45 dakika dinlendirin.
  • Dinlenmiş hamuru 3 ’e bcan veril ve nişasta takviyesiyle incecik olacak biçimde açın. Ceviz, tarçın ve toz şekeri ayrı bir kapta karıştırın.
  • Açtığınız yufkaların ikisini üst üste koyun, üzerine bu karışımdan denk ölçüde serpiştirin.
  • Sonra öteki hamuru üzerine koyup, bir ucundan başlayarak 2-3 parmak kalınlığında  katlayın. Elde ettiğiniz rulodan 3 parmak kalınlığında dilimler kesin.
  • Yağı orta derinlikte bir tavaya alıp kızdırın. Dargın yağda hamurların iki suratını da altın rengini alıncaya kadar kızartın.
  • Evvelden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbetin içine atıp 7-8 dakika kadar bilave ettirdikten sonra süzerek servis tabağına alın ve servis yapın.
  • Karakuş tatlısını kakaolu dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz.

Karakuş Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Hamuru hazırladıktan sonra üzerini streç ile örtün ve 15 dakika dinlendirin. Ardından tekerrür yoğurarak biçim verebilirsiniz.
  • Dilerseniz, tatlınızı yağda kızartmak yerine fırında da pişirebilirsiniz.
  • Eğer yağda kızartacaksanız, kızartma operasyonunun ardından kağıt havluda bilave ettirin. Böylece fazla yağını süzebilirsiniz.
  • Şerbet soğuduğunda, sıcak tatlıların üzerinde dolaştırın. 5 dakika bilave ettikten sonra bu harekâtı tekrarlayın.

1 Porsiyon Karakuş Tatlısı Kaç Kaloridir?

Karakuş tatlısının bir porsiyonu, takribî 290 kaloridir. Şeker kıymeti yüksek olduğu için diyabet hastalarının minik porsiyonlar harcaması önerilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın