Malzemeler
Yapılışı
Karakabakları iri iri küpler halinde güzelce doğrayın.
Yıkayıp süzdükten sonra genişçe bir tencerenin içine koyun.
Süt ve şekeri başka bir tencerenin içine alıp arada karıştırarak kaynatın.
Kaynar haldeki şekerli sütü kabakların üzerine aktarın.
Ocakta kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı vaziyette kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Arzu ederseniz bu tatlıya pirinçte ilave edebilirsiniz.
Bazen sütlü kabak tatlısı pişerken süt kesilir gibi olabilir,sakın dert etmeyin.
Zaten kabak piştiğin de suyunu da iyice çekmiş olacaktır.
Dilerseniz tatlıyı çekip püre kıvamına getirerek servis tabağına yerleştirebilirsiniz.
Üzerine çekilmiş fındık ya da cevizi serpiştirin. Afiyet olsun.