Karadutlu Ve Çilekli Pavlova Tarifi İçin malzemeler
3 tane yumurta akı
1 su kadehi toz şeker
2,5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı sirke
Bir cimdik tuz
1 tatlı kaşığı nişasta
Kreması için:
1 kutu krema
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı labne
2 yemek kaşığı limon
Karadutlu Ve Çilekli Pavlova Nasıl Yapılır?
Yumurta akını tuzla birlikte köpürene kadar yüksek devirde çırpın. Daha sonra azar azar toz şekeri ilave edip çırpmaya devam edin.
Pudra şekeri ve nişastayı ilave edip karışana kadar tekerrür çırpın. En son sirkeyi ilave edip son defa çırpın.
Hazırladığınız karışımdan ister adet olarak ister sıradan pasta gibi fırın tepsisine dökün. Ortası çukur olacak biçimde biçim verin. Evvelden ayarlanmış 100 derece fırında 1 saat 30 dakika pişirin.
Kreması için öncelikle derin bir kapta kremayı kabartın. Mikserin en son süratiyle çırpın.
Pudra şekerini ilave edip çırpmaya devam edin. Daha sonra labne peyniri ve limonu ilave edip tekerrür çırpın.
Fırından aldığınız pavlovanın çukur olan yerine hazırladığınız kremadan paylaştırın. Üzerini karadut ve dilediğiniz meyvelerle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.