Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,11
  • EURO
    %1,17
  • ALTIN
    %-2,10
  • BIST
    %1,64
Karadutlu Muhallebi Kupları

Karadutlu Muhallebi Kupları

Karadutlu Muhallebi Kupları Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı pirinç unu
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 300 g karadut püresi

Ara katları için

  • 1 kutu petibör bisküvi

Üzeri için

  • Karadut

Karadutlu Muhallebi Kupları Nasıl Yapılır?

  • Süt, toz şeker, nişasta ve pirinç ununu tencereye alın ve kısık ateşte topak kalmayıncaya kadar çırpın. Karadut püresini muhallebiye ilave edip karıştırın. Muhallebi yoğun bir kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • Bisküvileri robotta çekin ve kullanacağınız kuplara bir ölçü bisküvi kırıntısı paylaştırın. Üzerine hazırladığınız dutlu muhallebiden paylaştırın. Dutlu muhallebi ve bisküvi kırıntıları bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Tatlılar oda sıcaklığına gelince üzerlerini streç film ile kapatın. 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.

Dilerseniz, pratik karadutlu muhallebi tarifini de deneyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın