Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Karadutlu Muhallebi

Karadutlu Muhallebi

Karadutlu Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

Muhallebi için

  • 500 ml süt
  • 2 su kadehi krema
  • 1 vanilya çubuğu
  • 2 yumurta
  • 2 yumurta sarısı
  • 2/3 su kadehi toz şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Karadut sosu için

  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2/3 su kadehi karadut suyu
  • 1 su kadehi karadut
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • Karadut

Karadutlu Muhallebi Nasıl Yapılır?

Toz şeker, mısır nişastası, karadut suyu ve karadutları bir sos tenceresine alın. Ara ara karıştırarak kaynatın. Sos katılaşmaya başladığında limon suyunu ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Sosu sırça servis kaplarına paylaştırın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alıp soğutun. Muhallebi için süt ve kremayı bir sos tenceresine alın. Vanilya çubuğunun çıkarttığınız çekirdeklerini ilave edip kaynatın. Sos kaynayınca ocaktan alın ve kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirin. Yumurtalar, yumurta sarıları, toz şeker ve mısır nişastasını bir kasede çırpın. Kremalı karışımdan bir kepçe kadar ilave ederek yumurtaları ılındırın ve sos tenceresine ilave edin. Muhallebiyi koyulaşıncaya kadar tekerrür pişirin. Tereyağını ilave edip ocaktan alın. Muhallebiyi soğuyan karadut soslu kapların üzerine paylaştırıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabında 2 saat kadar bekletin. Karadut ile süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın