Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,12
  • ALTIN
    %0,25
  • BIST
    %-0,25
Karadutlu Crumble

Karadutlu Crumble

Karadutlu Crumble Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 1 su kadehi un
  • 60 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Harcı için

  • 2 su kadehi karadut
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı esmer toz şeker

Üzeri için

  • Tereyağı

Servis için

  • Vanilyalı dondurma

Karadutlu Crumble Nasıl Yapılır?

Un, küp biçiminde doğranmış soğuk tereyağını ve pudra şekerini çukur bir kapta parmak uçlarınızla ovuşturarak kum gibi olana kadar karıştırın. İç harcı için derin bir kasede ayıklayıp yıkadığınız karadutlar, tarçın ve esmer şekeri karıştırın. Hazırladığ��nız meyveli karışımı ısıya dayanıklı kaplara paylaştırın. Unlu karışımı meyvelerin üzerine bastırmadan serpin. En son kalıpların üzerine birer tatlı kaşığı tereyağı ilave edin. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında hamurlar kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın. Üzerine vanilyalı dondurma ilave edip bekletmeden servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın