Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Karadut Kremalı Çıtır Tatlı

Karadut Kremalı Çıtır Tatlı

Karadut Kremalı Çıtır Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 7 baklava yufkası
  • 50 g tereyağı

Kreması için

  • 2 su kadehi süt
  • 1 çay kadehi toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 kutu vanilya
  • 3 yemek kaşığı un
  • 300 g karadut
  • 2 yumurta akı

Üzeri için

  • Karadut
  • Nane yaprağı

Karadut Kremalı Çıtır Tatlı Nasıl Yapılır?

  • Baklava yufkalarını aralarına tereyağını sürüp üst üste yerleştirin. Pasta tabağı büyüklüğünde 6 yuvarlak kesin.
  • Isıya dayanıklı kaselerin dış yüzeyini tereyağı ile yağlayıp un serpin. Yedi katlı yufkalarla kasenin dışını kaplayın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yufkalar üste gelecek biçimde yerleştirin. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Kreması için süt, toz şeker, yumurta sarıları, vanilya, un ve karadutların yarısını iyice karıştırın. Ocağa alıp koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp soğutun. Yumurta aklarını kabarıncaya kadar çırpın. Soğuyan kremaya ilave edip karıştırın.
  • Kremalı harcı fırından çıkarıp soğuyan yufka kaselerinin içine paylaştırın. Üzerine kalan dutları ilave edip nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın