1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş 3 çay kadehi suyu tencerede kaynatın. Su kaynayınca karabuğdayı ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Enginarları yayvan bir tencereye yerleştirin. Ceviz büyüklüğünde parçalara dağılmış brokoliyi, kıyılmış reyhanı, tuzu, havuzu, bezelyeyi ve çeper biçiminde doğranmış sarı biberi bir kapta karıştırıp enginarların üzerine paylaştırın. En son haşlanmış karabuğdayı serpin. Zeytinyağını ve 1 su kadehi portakal suyunu üzerine dolaştırın. Yemek pişerken iç malzemenin bölmesini önlemek için enginarların üzerini porselen bir tabakla kapatın. Orta ateşte 25 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.