Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,28
  • ALTIN
    %0,32
  • BIST
    %-0,25
Karabuğday Kısırı

Karabuğday Kısırı

Karabuğday Kısırı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kadehi zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 su kadehi haşlanmış karabuğday
  • 2 salatalık
  • Yarım demet nane
  • Yarım demet fesleğen
  • 3~4 dal dereotu

Sosu için

  • Yarım çay kadehi nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı sumak ekşisi
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Sumak

Karabuğday Kısırı Nasıl Yapılır?

Yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Salçaları ilave edip kokusu çıkıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Haşlanmış karabuğdayı geniş bir karıştırma kabına alın. Ilınan soğan, küp doğradığınız salatalık ve ince kıydığınız yeşillikleri ilave edip karıştırın. Sosu için zorunlu olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırıp kısırın üzerine dolaştırın. Bir servis tabağının tabanına marul yapraklarını yerleştirin. Kısırı üzerine ilave edip servis yapın.

Bol malzemeli kısır tarifine buradan erişebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın