Kokusuz bir karabuğday pilavı hazırlamak için karabuğdayı bol suda 10 defa hoşça yıkayın. İyice yıkadığınız karabuğdayı, daha rahat pişmesi için 30 dakika sıcak suda bekletin. Suyunu süzdükten sonra birkaç defa daha yıkayın.
Tencereye zeytinyağını alın. Soğanları ve sarımsakları orta ateşte kavurun. Ardından kabukları ceddilip doğranmış domatesleri de tencereye alın. Bu karışım iyice kavrulduktan sonra yarım saat bekletip süzdüğünüz karabuğdayları da tencereye alın. Ve baharatları, tuzu ekleyin.
Karabuğdayı tencereye aldıktan sonra birkaç dakika kavurun. Ardından 2 su kadehi kaynar olmayan sıcak suyu karabuğdayların üzerine dökün. Tencerenin kapağını kapatın.
Su kaynayana kadar orta ateşte, kaynayınca kısık ateşte karabuğday suyunu sürükleyene kadar pişirin.