Merhaba değerli ziyaretçilerimiz, bugün en fazla sevdiğim pasta tariflerinden biri olan Kara Orman Pastası Tarifini sizlerle paylaşacağız. Yurt dışından gelen akrabalarımız daha önce kendilerine yaptığım bu pastayı bitmiş yapmamı istedi, daha öncekinde şekeri biraz fazla kaçırmıştım lakin bu kere 250 gram yerine 200 gram şeker kullandım ve sonucu elde ettim. Şekeri önem şansınız yahut 1 su bardağı olarak da koyabilirsiniz. Kolay kolay beğenmeyen Hilal ablamın çok beğenip üçüncü dilimi de istemesiyle ayarını tam tutturduğuma inandım ve kesintisiz takip ettiğim E-Tarifler.Com adlı siteye yollamak istedim. Umarım ama beğenirsiniz. Hemen gelelim pasta tarifine;
6 yumurta
1 su bardağı silme (200 g) tozşeker
1 tatlı kaşığı vanilya
Yarım su bardağı (50 g) un
Yarım su bardağı (50 g) kakao
Yarım su bardağı (115 g) eritilmiş tuzsuz tereyağı
İçinin dolgu malzemesi ve üstü için:
4 yemek yemek kaşığı (60 ml) pekmez
2,5 su bardağı (600 g) çırpılmış krema
2 yemek yemek kaşığı (30 g) pudra şekeri
Yarım tatlı kaşığı vanilya
675 g vişne (konserve vişne ya da vişne reçeli), ayıklanmış olarak
Dekore Etmek için:
Pudra şekeri, üstüne serpmek için
Rende çikolata, çikolata kıvrımları veya damla çikolata
Taze veya konserve vişne, suyu süzülüp ayıklanmış olarak
1- Fırını evvelden 180 derecede ısıtın. 3 tane 19 cm’lik kalıbı yağlayın ve yağlı kağıtla kaplayın. Büyük bir kasede yumurtaları, şekeri ve vanilyayı beyazlaşıp katılaşana kadar çırpın.
2- Unla kakaoyu yavaş yavaş karışıma ekleyin. Tereyağını da ek edin. Hazırladığınız kek kalıplarına karışımı eşdeğer olarak döküp üstlerini düzeltin.
3-İyice kabarana dek 15-18 dakika pişirin. Daha Sonra 5 dakika soğumaya bırakın. Sonradan kalıpları zıt çevirip tamamen soğuyana dek bekletin.
4- Her tabakanın üzerini bir çatalın dişleriyle hafifçe delip pekmez serpin. Kasedeki kremayı yoğunlaşana dek çırpıp, pudra şekerini ve vanilyayı da ilave ederek hepsini çırpın
5- Kek tabakalarının yüzeyini ince bir katman krema ile kaplayın ve üzerine vişnelerin dörtte birini dizin. İkinci ve üçüncü kata da aynı şekilde kremayı ve vişneleri dizin. En üste de benzer işlemi uygulayın.
6-Kalan kremayı kekin her tarafına sürün. Pudra şekerini serpin, keki yerleştirin. Rende çikolataları kekin her tarafına yapıştırın. En üste de çikolata kıvrımları ve vişneleri koyarak süsleyin.