1 koli akışkan krema şayet keçi sütü veya inek sütü kullanacaksanız akışkan kremayı koymasanız da olur
1 tatlı kaşığı saf salep
1 su kadehi şeker
1 çorba kasesi kara dut
Kara Dutlu Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Sütü tencereye alıp şeker ve saf salep ’i alıp iyice karıştıralım ve ocağa alalım.
Devamlı karıştırarak kaynamaya başlayınca kısık ateşte karıştırmaya devam ederek 40 dakika kadar pişirelim .
Ocaktan inince akışkan kremayı ilave edip karıştıralım ve soğumaya alalım dutları rondodan geçirip soğuyan muallebimizin içerisine koyalım.
Ve karıştırıp kare büyük boy borcama döküp derin dondurucuda 2 saat kadar bekletip çevresinden kaşıkla toplayıp rondodan iyice geçirelim.
Bu harekâtı her iki saatte bir 3 kez yineleyelim dördüncü koyduğumuz da 5 saat kadar dondurucuda bekletip ister külahta ister kaselerde isteğe bağlı çikolata sosu fındık vs süsleyip servis edebilirsiniz .