Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,05
  • EURO
    %0,00
  • ALTIN
    %0,44
  • BIST
    %0,00
Kara Çuval Helvası

Kara Çuval Helvası

Kara Çuval Helvası Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 su kadehi un
  • 250 gr margarin
  • 1 çay kadehi pekmez
  • 1 çay kadehi su
  • 1 çorba kaşığı leblebi tozu

Kara Çuval Helvası Nasıl Yapılır?

  • Unu geniş bir tavaya alın. Tahta kaşıkla kesintisiz karıştırarak kısık ateşte unun rengi değişinceye kadar kavurun. Margarini ilave edip una yedirerek kavurmaya devam edin.
  • Pekmezle suyu karıştırın. Kavrulmakta olan una azar azar ilave edin. Süratlice karıştırın. Helva kıvamını alınca ateşten alıp ılınmaya vazgeçin.
  • Helvadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top biçiminde yuvarlayın. Servis tabağına dizip soğumaya vazgeçin. Üzerine leblebi tozu serpip servis yapın. Afiyet olsun.
  • Dilerseniz, tahinli un helvası tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın