1 çay kaşığı emülgatör veya 1 çorba kaşığı nişasta
Krema için:
1 çorba kaşığı kakao
1 su kadehi süt
1 yumurta
1 su kadehi un
Vanilya
1 çay kadehi toz şeker
Üzeri için:
100 gr ganaj çikolata
200 gr ahududu
300 gr çırpılmış krem şanti
200 gr granül çikolata
100 gr parça çikolata
Kamboz Pasta Nasıl Yapılır?
Kek hamuru için verilen malzemeleri karıştırın. Kelepçeli kek kalıbını yağlayıp hamuru boşaltın.
Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirip soğumaya vazgeçin. Keki kalıptan çıkarıp enine 3 denk dilim halinde kesin.
Krema malzemelerini minik bir tencereye alıp orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Soğumaya vazgeçin.
Kekin alt dilimini krema ile kaplayıp ahududuları üzerine dizin. İnce bir kat kremşanti sürüp ikinci dilimi kapatın.
Üzerine krem şanti sürüp çikolata parçalarını serpiştirin. Son dilimi kapatın.
Ganaj çikolatayı eritip 100 gr çırpılmış kremşanti ile karıştırın. Pastayı bu karışımla kaplayın.
Granül çikolata ile pastanın tamamını kaplayıp kremşanti ve jölede dondurulmuş ahududuyla süsleyin. Buzdolabında 2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.