Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,16
  • EURO
    %0,57
  • ALTIN
    %0,27
  • BIST
    %1,94
Kamboz Pasta

Kamboz Pasta

Kamboz Pasta Tarifi İçin malzemeler

Kek için:

  • 3 yumurta
  • 1 su kadehi un
  • Yarım çay kadehi toz şeker
  • 1 çay kadehi su
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı emülgatör veya 1 çorba kaşığı nişasta

Krema için:

  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 su kadehi süt
  • 1 yumurta
  • 1 su kadehi un
  • Vanilya
  • 1 çay kadehi toz şeker

Üzeri için:

  • 100 gr ganaj çikolata
  • 200 gr ahududu
  • 300 gr çırpılmış krem şanti
  • 200 gr granül çikolata
  • 100 gr parça çikolata

Kamboz Pasta Nasıl Yapılır?

  • Kek hamuru için verilen malzemeleri karıştırın. Kelepçeli kek kalıbını yağlayıp hamuru boşaltın.
  • Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirip soğumaya vazgeçin. Keki kalıptan çıkarıp enine 3 denk dilim halinde kesin. 
  • Krema malzemelerini minik bir tencereye alıp orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Soğumaya vazgeçin. 
  • Kekin alt dilimini krema ile kaplayıp ahududuları üzerine dizin. İnce bir kat kremşanti sürüp ikinci dilimi kapatın.
  • Üzerine krem şanti sürüp çikolata parçalarını serpiştirin. Son dilimi kapatın.
  • Ganaj çikolatayı eritip 100 gr çırpılmış kremşanti ile karıştırın. Pastayı bu karışımla kaplayın.
  • Granül çikolata ile pastanın tamamını kaplayıp kremşanti ve jölede dondurulmuş ahududuyla süsleyin. Buzdolabında 2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın