1.5 su kadehinden azıcık fazla ince çekilmiş badem tozu
Yarım su kadehi pudra şekeri
1/4 su kadehi kaynar su
2 damla badem aroması
Yarım yumurta akı Hamuru toplaması ic¸in
Üzeri için:
100 g bitter kuvertür çikolata
Kalp Marzipan Nasıl Yapılır?
Kaynar suda pudra şekerini eritin. Tüm malzemeleri karıştırarak sakız gibi yapışık bir hamur elde edin. Hamuru elinizle yuvarlayın, şayet verdiğiniz biçimde kalıyorsa kıvamı olmuş demektir.
Kalp biçimindeki silikon kalıplara, elde ettiğiniz hamuru bastırarak yerleştirin ve dondurucuya kaldırın. Bu esnada kuvertürü benmari usulü eritin. Buzdolabında sertleşen marzipanları alarak üzerini çikolataya bulayın ve soğuduktan sonra servis yapın.