Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kalburabastı / Sivas

Kalburabastı / Sivas

Kalburabastı / Sivas Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 g Bizim Yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 kutu vanilya
  • 3 su kadehi un
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1 su kadehi kocaman kırılmış ceviz

Şerbeti için

  • 3 su kadehi su
  • 3 su kadehi toz şeker
  • 1/4 limonun suyu

Kalburabastı / Sivas Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için, su ve toz şekeri geniş bir tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın ve soğumaya vazgeçin.
  • 250 g Bizim Yağ, yoğurt, yumurta ve vanilyayı geniş bir yoğurma kabına alıp karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun.
  • Hamurun üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamura cevizleri ilave edip tekerrür yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Rendenin kalın tarafına bastırarak elips biçimi verin. Kalburabastıları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar takribî 40 dakika pişirin. Kızaran kalburabastıları bir servis tabağına alın.
  • Üzerine soğuyan şerbetten dökün. Kalburabastılar şerbeti tamamen çekince servis yapın.
    Daha aşırısı için şerbetli tatlılara göz atabilir, Türk mutfağının özgün lezzetlerinden biri olan hanım göbeği tatlısını sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın