Şerbeti için, su ve toz şekeri geniş bir tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın ve soğumaya vazgeçin.
250 g Bizim Yağ, yoğurt, yumurta ve vanilyayı geniş bir yoğurma kabına alıp karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun.
Hamurun üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamura cevizleri ilave edip tekerrür yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Rendenin kalın tarafına bastırarak elips biçimi verin. Kalburabastıları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar takribî 40 dakika pişirin. Kızaran kalburabastıları bir servis tabağına alın.
Üzerine soğuyan şerbetten dökün. Kalburabastılar şerbeti tamamen çekince servis yapın. Daha aşırısı için şerbetli tatlılara göz atabilir, Türk mutfağının özgün lezzetlerinden biri olan hanım göbeği tatlısını sınayabilirsiniz.