Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kakaolu ve Vanilyalı Pasta Tarifi

Kakaolu ve Vanilyalı Pasta Tarifi

Merhaba kıymetli ziyaretçilerimiz, bir bisküvili pasta ile yeniden sizlerleyiz Kakaolu ve Vanilyalı Pasta, imali çok basit ve bütün pasta kıvamında bir tarif. Üzeri için hazırladığımız kremayı ister hazır kullanın isterseniz sitemizdeki pasta kreması tariflerimizden bir tanesini kullanın. Ben genelde konutta hazırlarım kremalarımı, çok enderde hazır kullansam konuttakiler hemen hazır mahsul kullandığımı anlar. Öyle ki herşeyi natürel yapmama alışmışlar ki hazır yiyecekler onlara yabancı geliyor. Tarifimiz akşam yemeklerinden sonra da yiyebiceğiniz sütlü tatlı hafifliğinde bir tatlı. Hoş bir menünün ardından sizi mennun edecek. Akşam ne yapsam diyenlerdenseniz. Sebze tarifleri katagorimizde size uygun bir ana yemek bulacaksanız. Ana yemek hazır, tatlı hazır. Çok farklı salata tarifleri de bulabilirsiniz. Basit gelsin…
Malzemeler:

Kakaolu ve Vanilyalı Pasta Tarifi için malzemeler

4 tane yumurta
1 çay fincanı toz şeker
1  çay fincanı sıvıyağ
1 çay fincanı süt
3 çay fincanı un
1 koli kabartma tozu

1 koli vanilya

Üzeri için:

1 koli kakaolu kremşanti

2 koli kakaolu puding

 

1 koli kakaolu pötibör büsküvi

Kakaolu ve Vanilyalı Pasta Tarifi

Karıştırma kabına yumutaları ve şekeri alalım kar gibi olana kadar çırpalım. Sütü ve sıvıyağı ilave ediyor karıştırmaya devam ediyoruz.  Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya üçlüsünüde karışıma ilave edelim kıvama gelene kadar çırpalım. Kıvamı banal kek hamuru kıvamında olmalı. Yağlanmış fırın tepsisine dökelim, 170 derecelik ısıda pişmeye vazgeçelim. Üzeri pembe renk olunca kürdan testi yaptıktan sonra fırından çıkaralım tel ızgara üzerinde soğumaya vazgeçelim.

Biz bu arada pudingi pişirelim üzerindeki tarifi baz alarak kekin üzerine ilk sıcaklığı çıkınca dökelim kek soğumuş olmalı Hemen bir gizeme kakaolu bisküvi dizelim soğumaya vazgeçelim. Soğuduğu zaman krem şantiyi bir su kadehi süt ile çırpalım ve bisküvilerin üzerine spatula dayanağı ile sürelim. En üste rondodan geçirdiğimiz  4-5 tane bisküviyi elek dayanağı ile her yerine gelecek biçimde yayalım. 4-5 saat sonra servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun….

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın