Malzemeler
Şerbeti için
Üzeri için
Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp orta ateşte kaynamaya vazgeçin. Birkaç dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edin. Ocaktan alarak soğumaya vazgeçin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağı, yoğurt, yumurta, Pakmaya Pudra Şekeri ve şekerli vanilini karıştırma kabına alarak mikserle 6-7 dakika çırpın. İrmik, un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu ilave edip spatula ile karıştırın. Hamuru yağlanmış fırın kabına aktarın ve fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp 1 dakika beklettikten sonra soğuk şerbeti üzerine dolaştırın. 1 saat dinlenmeye vazgeçin. Krem şanti ile sütü katılaşıncaya kadar çırpın ve tatlının üzerine yayın. Kakao serpiştirip servis yapın.
Sade revani tarifi için tıklayın.