Malzemeler
Yapılışı
Kurabiyenin hamurunu hazırlamak için öncelikle tereyağı veya margarini bir kabın içerisine yerleştirin. Yağın yumuşamış olmasına özen gösterin. Ardından un hariç diğer malzemeleri derin kabımızın içine koyun ve karıştırmaya başlayın. İyice karıştırıldıktan sonra azar azar un ilave edip elimizle yoğurmaya başlayın. Unun tamamını ilave ettikten sonra hamurun yumuşak bir kıvama geldiğini görebilirsiniz.
Kıvama gelen hamurumuzu yumruk büyüklüğünde parçalara ayırıp ardından beze yapılır. Sonrasında beze yaptığımız hamuru rulo şeklinde yuvarlayarak uzatılması sağlanır. Hamuru bu şekile getirdikten sonra yan kısımlarını çatalın tersi ile bastırılır sonrasında bıçak yardımıyla verev şeklinde kesilir. Hamurumuza gereken şekilleri verdikten sonra fırın tepsisisin üzerine yağlı kâğıt yerleştirilir. Ardından kurabiye hamurları tepsiye dizilir.
Kurabiyeyi fırına atmadan önce fırının 160 derecede daha önceden ısıtılmış olması gerekir. Isınan fırına kurabiye hamuru yerleştirilir ve 15 dakika boyunca pişmesi için beklenir. Gereken vakit dolduktan sonra kurabiye tepsisi fırından çıkartılır ve soğuması için bir köşede bekletilir. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ilave ederek servis edebilirsiniz. Yapımı pratik ve tadı lezzetli olan bu kurabiyeyi her zaman evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Afiyet olsun.