Öncelikle sütümüzü tencereye alalım, üzerine 1 çay kadehi kakaoyu katalım ve mikser ile karıştırıp ocağa alalım.
Orta ateşte kepçe ile arada karıştırarak yoksa dibi meblağ.
Takribî 45-50 dakika pişiriyoruz.
Daha sonra yoğunlaştırdığımız sütü ocaktan alıp, buzluğa koyacağımız borcama dökelim.
10 dakika ilk sıcaklığı geçince 1 kutu kremayı içine dökelim, mikser ile az karıştıralım.
Peşine balımızı ilave edelim ve son defa karıştıralım.
Borcamın üstünü alüminyum folyo ile ya da tabak ile kapatıp buzluğa kaldıralım.
İlk bekletme 2-4 saat arası olabilir oldu ki unuttuk mesele değil yeniden çıkardıktan sonra kaşık ile bir karıştırdıktan sonra blendırdan geçirelim. kenarları buzlanıyor bu nedenle bu operasyonu yapıyoruz. tekerrür buzluğa kaldıralım.
İster benim gibi 1. Operasyondan sonra sabaha kadar buzlukta tutun hazır olsun, isterseniz 1. Operasyondan sonra tekerrür buzluğa kaldırıp takribî 3 saat sonra donana kadar tutun.
Saatlere fazla takılmayalım siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz.