Bugün yep yeni ve fazla güzel bir tatlı tarifi ile sizlerleyiz, kıymetli takipçilerimiz. Şerbetli tatlıları sevenler bu tarife bayılacak, bildiğimiz şekerpareyi azıcık ayrı olarak sizlere sunduk. Hamuru için kullanacağımız malzemelerinin taze olması fazla önemi bu tatlının, tereyağının ve yumurtaların oda ısısında olması fazla önemlidir. Kakaolu Şekerpare Tarifinin manâlı püf noktalarından biri de şerbetinin yapılış zamanı, Kakaolu Şekerpare Tarifinin şerbetini Kakaolu Şekerpareleri fırına verdikten sonradan derhal şerbeti yapmaya başlayalım. Çünkü Kakaolu Şekerpareler sıcak olmalı (ilk sıcaklığı çıkmış) şerbette sıcak olmalı. Kakaolu Şekerpare Tarifinin şayet de en manâlı püf noktası budur. Sözü artı uzatmadan, Kakaolu Şekerpare Araç Gereç listesi ve Kakaolu Şekerpare Tarifine geçelim. Sitemizi sık kullanılanlara ( yer imleri) bizi peşine düşüp takip etmeye devam edebilirsiniz. Her gün yeni tariflerle sizlerle olacağız. Basit gelsin… Keza sade şekerpare tarifimize de bakabilirsiniz.
Oda sıcaklığında tereyağı (250 gram)
44 gram (1/2 çay bardağı) ayçiçek yağı
40 gram (4 yemek kaşığı) irmik
2 tane, yumurta
1 tane yumurtanın akı
14 gram (2 yemek yemek kaşığı) kakao
20 gram (2 yemek yemek kaşığı) Hindistan cevizi
72 gram (8 yemek yemek kaşığı) pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı dek un
Üzeri için
1 tane, yumurtanın sarısı
Ceviz
510 gram (3 su bardağı) toz şeker
750 gram (3 su bardağı) su
Yarım limonun suyu
önce hamurunu hazırlayalım, Kakaolu Şekerpare Tarifinin, karıştırma kabına Kakaolu Şekerpare hamur malzemelerini koyalım. Üstüne yavaşça un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur ekde edebe değin yoğuralım. Hazırladığımız ele yapışmayan hamurdan, yumurtadan azıcık minik parçalar koparalım. Elimizde hamuru yuvarlayalım sonra bastırıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Elimizde hafif yassılaştırdığımız hamurların üzerine, bir fırça yardımı ile yumurta sarısını sürelim ve üzerlerine ceviz koyun. 175 derecelik evvelden ısıttığımız fırında pişmeye bırakalım. Biz bu arada şerbetini hazırlayalım. Bir tencereye suyu ve şekeri alalım, karıştırarak kaynatalım kaynadıktan sonradan limon suyunu ek edin ve takriben beş dakika kaynatalım, daha sonra ocaktan alalım. bu arada pişen Şekerparelerin ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz üstüne sıcak olan şerbeti verelim. Bir gece bekletelim ve servise sunalım, sıhhat olsun…