Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kakaolu Şekerpare Tarifi

Kakaolu Şekerpare Tarifi

Bugün yep yeni ve çok hoş bir tatlı tarifi ile sizlerleyiz, kıymetli takipçilerimiz. Şerbetli tatlıları sevenler bu tarife bayılacak, bildiğimiz şekerpareyi birazcık öbür olarak sizlere sunduk. Hamuru için kullanacağımız malzemelerinin taze olması çok önemi bu tatlının, tereyağının ve yumurtaların oda ısısında olması çok önemlidir. Kakaolu Şekerpare Tarifinin önemli püf noktalarından biri de şerbetinin yapılış zamanı, Kakaolu Şekerpare Tarifinin şerbetini Kakaolu Şekerpareleri fırına verdikten sonra anında şerbeti yapmaya başlayalım. Çünkü Kakaolu Şekerpareler sıcak olmalı (ilk sıcaklığı çıkmış) şerbette sıcak olmalı. Kakaolu Şekerpare Tarifinin şayet de en önemli püf noktası budur. Sözü fazla uzatmadan, Kakaolu Şekerpare Araç Gereç listesi ve Kakaolu Şekerpare Tarifine geçelim. Sitemizi sık kullanılanlara ( yer imleri) bizi takip etmeye devam edebilirsiniz. Her gün yeni tariflerle sizlerle olacağız. Basit gelsin… Hem sade şekerpare tarifimize de bakabilirsiniz.

Malzeme Listesi

Oda sıcaklığında  tereyağı (250 gram)

44 gram (1/2 akarsu bardağı) ayçiçek yağı

40 gram (4 yemek kaşığı) irmik

2 tane, yumurta

1 tane yumurtanın akı

14 gram (2 yemek yemek kaşığı) kakao

20 gram (2 yemek kaşığı)  Hindistan cevizi

72 gram (8 yemek kaşığı) pudra şekeri

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Aldığı dek un

Üzeri için

1 tane,  yumurtanın sarısı

Ceviz

Şerbet Malzemeleri

510 gram (3 su bardağı) toz şeker

750 gram (3 su bardağı) su

Yarım limonun suyu

Kakaolu Şekerpare Nasıl Yapılır

önce hamurunu hazırlayalım, Kakaolu Şekerpare Tarifinin, karıştırma kabına Kakaolu Şekerpare hamur malzemelerini koyalım. Üstüne yavaşça un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur ekde edebe dek yoğuralım. Hazırladığımız ele yapışmayan hamurdan, yumurtadan birazcık küçük parçalar koparalım. Elimizde hamuru yuvarlayalım daha sonra bastırıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Elimizde hafif yassılaştırdığımız hamurların üstüne, bir fırça yardımı ile yumurta sarısını sürelim ve üzerlerine ceviz koyun. 175 derecelik önceden ısıttığımız fırında pişmeye bırakalım. Biz bu vesileyle şerbetini hazırlayalım. Bir tencereye suyu ve şekeri alalım, karıştırarak kaynatalım kaynadıktan daha sonra limon suyunu ek edin ve takriben beş dakika kaynatalım, sonra ocaktan alalım. bu vesileyle pişen Şekerparelerin ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz üstüne sıcak olan şerbeti verelim. Bir gece bekletelim ve servise sunalım, afiyet olsun…

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın