Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kakaolu Şekerpare Nasıl Yapılır

Kakaolu Şekerpare Nasıl Yapılır

Malzemeler

Oda sıcaklığında 250 gr tereyağı

Yarım çay bardağı ayçiçek yağı

4 yemek kaşığı irmik

2 tane yumurta

1 tane yumurtanın akı

2 yemek kaşığı kakao

2 yemek kaşığı  Hindistan cevizi

8 yemek kaşığı pudra şekeri

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Üzeri için

1 tane yumurtanın sarısı

Ceviz

Şerbet Malzemeleri

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

Yarım limon suyu

Yapılışı

Hamur malzemelerini karıştırma kabına koyalım. Üzerine yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hazırladığımız ele yapışmayan hamurdan, yumurtadan biraz küçük parçalar koparalım. Elimizde hamuru yuvarlayalım daha sonra bastırıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Elimizde hafif yassılaştırdığımız hamurların üzerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısını sürelim ve üzerlerine ceviz koyun. 175 derecelik önceden ısıttığımız fırında pişmeye bırakalım. Biz bu arada şerbetini hazırlayalım. Bir tencereye suyu ve şekeri alalım, karıştırarak kaynatalım kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edin ve yaklaşık 5 dakika kaynatalım, daha sonra ocaktan alalım. Bu arada pişen şekerparelerin ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz üzerine sıcak olan şerbeti dökelim. Bir gece beklettikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın