Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,11
  • EURO
    %0,73
  • ALTIN
    %-1,07
  • BIST
    %0,94
Kakaolu Şekerpare

Kakaolu Şekerpare

Kakaolu Şekerpare Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım çay kadehi pudra şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 koli şekerli vanilin
  • 1 koli kabartma tozu
  • 250 gr margarin
  • 3 yumurta
  • Yarım çay kadehi ayçiçeği yağı
  • Yarım çay kadehi irmik
  • Hindistan cevizi
  • Aldığı kadar un
  • Ceviz

Şerbeti için

  • 4 su kadehi toz şeker
  • 3.5 su kadehi su
  • Yarım limon

Kakaolu Şekerpare Nasıl Yapılır?

  • Çukur bir kapta yumuşatılmış margarin, ayçiçeği yağı, kakaoyu karıştırın. Yumurtalardan birinin sarısını ayırıp öbürlerini karışıma ilave edin.
  • İrmik, Hindistan cevizi, pudra şekeri, şekerli vanilin, kabartma tozu ve aldığı kadar unu ilave edip yoğurun.
  • Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp birer yarım ceviz içi yerleştirin. Evvelden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya vazgeçin. Şerbeti için, su, şeker ve limon suyunu kaynatın. Soğuyan tatlının üzerine sıcak şerbeti dökün. Şerbeti iyice çekince servis yapın.

Sade şekerpare tarifine buradan erişebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın