Merhaba Kakaolu Revani tarifinin püf noktaları. İlk olarak yumurta ve şekerimizin iyi bir şekilde çırpılmış olması gerekmektedir. Krema haline gelene değin çırpma işlemini devam etmeliyiz. Kakaolu Revanide vanilya kullanmıyoruz ve kabartma tozunu da 1 çay kaşığı dek kullanıyoruz bunun sebebi kakaolu revaninin eşit miktarda kabarması için. Eğer fazla kabartma tozu kullanırsanız fazla pozitif kabaracak ve göze güzel görünmeyecektir. Kek harcını hazırlamadan önce şerbeti hazırlamanızı nasihat ederiz, çünkü şerbet soğuk kullanılacak Kakaolu Revaninin ise ılık olması gerekiyor. en az 1-2 saat bekletmeliyiz şerbetini verdikten sonradan. Eğer bekletme süresi vermezsek tam kıvamında olmayacaktır. Unu kabartma tozu ile birlikte harcın içine ilave edersek revanimizin lezzeti daha iyi olacaktır, Ayrıca diğer revani tariflerimize de bakabilirsiniz.
3 adet yumurta
170 Gram (1 su bardağı) toz şeker
150 gram (1 su bardağı) irmik
125 gram (1 su bardağı) un
220 (1 su bardağı) akışkan yağ
1 paket kakao
210 gram (1 su bardağı) yoğurt
Hindistan cevizi (1 yemek kaşığı)
Kabartma tozu (1 nehir kaşığı)
1 adet limon rendesi kabuğu
Kakaolu revani şerbeti malzemeleri
750 gram (3 su bardağı) su
340 gram (2 su bardağı) şeker
1/2 limonun suyu
Kakaolu revaninin üzeri için
Hindistan cevizi
Kakaolu Revaniyi hazırlamak için, karıştırma kabına yumurtaları kıralım, üstüne 1 su bardağı 170 gram şekeri ilave edelim ve mikserle karıştırmaya başlayalım. Krema haline gelene çırpalım, yumurta ve şekeri krema haline getirdikten daha sonra sulu malzemelerini ek ediyoruz. 1 su bardağı istikrarsız yağını, 1 su bardağı yoğurdu ek edelim her yerde mikserle çırpalım. Yaklaşık 1-2 dakika çırptıktan sonradan 1 su bardağı irmiği ilave ediyoruz 1 yemek yemek kaşığı hindistan cevizi ek edip baştan çırpmaya devam ediyoruz. Üstüne 1 bardağı un, 1 nehir kaşığı kabartma tozu ek edip çırpmaya devam edelim. Son olarak 1 paket kakaomuzu ve limon kabuğu rendesini ilave edelim karıştırmaya devam edelim. Hazırladığımız revani hamurunu sırça bir fırın kabına dökelim evvelden ısıtılmış 180 derecelik ısıda 35-40 dakika kadar pişirelim. Biz sırası gelmişken şerbetini hazırlayalım, bir tencereye su ve şekeri alalım karıştırarak kaynamasını bekleyelim. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 1-2 taşım kaynatıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Soğuması için bir kenara alıyoruz, pişen revaninin üzerine soğuk şerbeyi revaninin her yerine gelecek şekilde döküyoruz. 2-3 saat dinlendirmeye bırakıyoruz, servise hazırlanmış hale getirmek için revaniyi dilimliyoruz, üstüne hindistan cevizi serpelim, servise sunalım.