Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,27
  • ALTIN
    %-0,04
  • BIST
    %1,94
Kakaolu Revani

Kakaolu Revani

Kakaolu Revani Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 200 gr toz şeker
  • 65 gr irmik
  • 245 gr un
  • 1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
  • 1 su kadehi yoğurt
  • Yarım su kadehi ceviz içi kocaman çekilmiş
  • 1 kutu vanilya
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao

Şerbet için

  • 3 su kadehi toz şeker
  • 4 su kadehi su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Kakaolu Revani Nasıl Yapılır?

Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp orta ateşte kaynamaya vazgeçin. Birkaç dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edin. Ocaktan alarak soğumaya vazgeçin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağı, yoğurt, yumurta, şeker ve vanilyayı karıştırma kabına alarak mikserle 6-7 dakika çırpın. İrmik, un, kabartma tozu ve kakaoyu ilave edip spatula ile karıştırın. Hamuru yağlanmış fırın kabına aktarın ve fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp 1 dakika beklettikten sonra soğuk şerbeti üzerine dolaştırın. 1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Kaymak veya dondurma ile beraber sunabileceğiniz normal revani tarifine buradan erişebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın