Şeker, kakao, darı nişastası ve tuzu bir tencereye alın. Sütü ilave edip pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çırpın.
Orta ateşte devamlı karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Kaynadıktan 1 dakika sonra ocaktan alıp tereyağı ile vanilyayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın.
Karışımı kaselere paylaştırın ve streç film ile üzerini örtün. Buzdolabında en az 2 saat soğuttuktan sonra krema ve rendelenmiş çikolata ile süsleyerek servis yapın.
Kakaolu Puding Servis Önerisi
Hazırladığınız pudingleri çilek, kivi ve muz dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
Farklılık katmak için pudinglerin üzerine fındık ve badem gibi kuru yemişler ekleyebilirsiniz.
Pudingin daha sade olmasını istiyorsanız, hindistan cevizi serpiştirmeniz yeterli olacaktır.
1 Porsiyon Kakaolu Puding Kaç Kalori?
Kakaolu pudingin bir kasesi 100, bir porsiyonu ise takribî 135 kaloridir. Kilo ve şeker hakimiyetinde olanların miktarlı bir biçimde harcaması önerilir.