Yumurtalarımızı sarı ve beyazı ayrı ayrı olacak şekilde kırıyoruz.
Bir su bardağı şekerin yarısını akına kullanıyoruz yumurta aklarını mikser yardımı ile çırpmaya başlıyoruz, bir tatlı kaşığı limon ekliyoruz.
Krema haline gelene kadar çırpmaya devam tahmini 8-10dk çırpmak yeterli olucaktır.
Sonra yumurta sarışına geçiyoruz, diğer yarım şu bardağı şekeri ekliyoruz ve çırpmaya başlıyoruz aynı zamanda yavaş yavaş yarım çay bardağı sıcak suyu ekliyoruz, iyice köpürüp koyu kıvam alana kadar onu da 5-6 dk yeterli oluyor. 3 yemek kaşığı sıvı yağıda ekliyoruz.
Un, kabartma tozu, vanilya, kakao, nişasta hepsini elekten en az iki sefer geçirilmiş olsun.
Daha sonra yumurta akı ve un karışımını en az 3 seferde yumurta sarılarına ekliyelim bir spatula yardımı ile dıştan içe doğru karıştırarak. Biraz kol yoracak ama sonuç güzel olacak.
Karıştırma işi bittikten sonra yağlı kağıt serilmiş 22santimlik kelepçeli kalıba karışımımızı dökelim.
Önceden ısıtılmış 160derece fırınımızda pişirelim yaklaşık 35-40 dk fırına göre göre pişirme süresi değişebilir.
Fırının kapağını hiç açmayın. Piştikten sonra tezgahın üzerine fırın teline ters bir şekilde çevirin.
10 dk sonra kalıptan çıkarın tamamen soğumasını bekleyin.
Bir gün beklerseniz kesimi daha kolay olabilir. Afiyetler olsun. Streç e sarıp dolapta bir kaç gün bekliyebilir.