2 yemek yemek kaşığı kakao(kakaosuz yapılırsa un miktarı 1, 5 su bardağıdır)
2, 5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya
1 dere bardağı toz şeker(şeker oranını kendi damak tadınıza kadar koyun)
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı labne peyniri
2 adet muz
Keki ıslatmak için takriben 1 dere bardağı süt
Kakaolu Muzlu Tart Kek Tarifi Yapılışı
Önce yumurta ve şekeri 4-5 dakika köpürene dek çırpılır.
Sıvıyağ, süt, vanilya eklenip çırpılır.
Kabartma tozu, kakao ve un eleyerek eklenir çok kısa zaman çırpılır.
Kek hamurumuzu tart kalıbımıza dökelim ve 170 derece önceden ısıtılmış daha aşağı üst akort fırında pişirelim.
Üstüne dökeceğimiz krema için tenceremize süt, yumurta ,un ve vanilya koyalım ve tamamen karıştıralım ve ocağımızı açalım .
Kaynayana dek aralıksız karıştıralım.
Kremamızı bir iki dakika kadar kaynatalım ve tenceremizi kenara alalım.
Hemen Şimdi krema sıcak iken 1 yemek yemek kaşığı tereyağ koyalım ve eriyene dek karıştıralım soğumaya bırakalım.
Krema soğuyunca yada ılıktan birazcık soğuk olunca labne peynirini koyalım ve mikserle çırpalım.
Pişen kekimizi fırından alalım ve birincil sıcaklığı çıktıktan sonra (yaklaşık 5 dk sonradan)süt ile ıslatalım muz dilimlerini üstüne dizelim kremamızı muzları adamakıllı kapatacak şekilde kekimizin üstüne dökelim.
Üzerine kakao serperek süsleyelim.
Ben muhallebi soğuyunca buzluk poşetini keserek üstüne şeritler yaptım ve kakao serptim
Bir gece yada asgari 7-8 saat beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun❣️.