1 çorba kaşığı kahvaltılık çikolata nutella sarelle torku gibi
1 çorba kaşığı kakao silme
2 çorba kaşığı parça çikolata veya damla çikolata
2 çorba kaşığı kocaman çekilmiş fındık, ceviz veya badem
Kakaolu Muzlu Dondurma 10 Dk Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle dondurucuya sığacak bir tepsiye yağlı kağıt serip üzerine muzları dilimleyip dizin.
Dondurucuda 2-3 saat bekletip dondurun.
Donan muzları robota alıp krema kıvamına gelene kadar çekin.
Dondurmanızın yarısını bir kaseye alıp kahvaltılık çikolatayı, kakaoyu, parça çikolatayı veya damla çikolatayı ilave edip iyice karıştırın.
Sade olan dondurmanıza da çekilmiş fındık, ceviz veya badem ilave edip karıştırın.
Bu biçimde kapaklı bir kabın içine kakaolu dondurmanızı öteki yarısına da sade dondurmanızı boşaltın.
Kapağını kapatıp dondurucuya kaldırın.
Azıcık sertleşip donunca dondurma kaşığıyla veya klasik kaşıkla kuplara veya kaselere koyup servis edebilirsiniz. Çocuklar için ve hatta biz büyükler için harika bir tarif sınamanızı öneri ederim.