Kakaolu Kek en çok aranılan kekler içinde bulunan lezzetli bir kek tarifi. Kakaolu kek, en sevilen kek tarifi olarak benim de mutfağımdan neredeyse hiç yetersiz olmayan bir kek tarifi. Kolay kek tarifleri arıyorsanız kendimce kakaolu kek tarifi tam size göre. Hamur işi tarifleri içinde en sevilen kategori olan kek tarifleri için bizde yemek tarifleri sitesi olarak birbirinden hoş kekler derledik. Kakaolu kek tarifleri ayrı yemek sitelerinde öbür tarifler ile karşımıza çıkıyor.
Ben size kendim Kakaolu kek yaparken nelere uyarı ettiğimi aktaracağım. Kek yaparken başta kek harcı için mutlaka yumurta ve şekeri 5 dakika dek ayrıntılarıyla köpük köpük olana değin çırpın. Yumurta ve toz şekeri ne dek fazla çırparsanız o kadar güzel kek elde edersiniz. İşte size nefis kakaolu kek tarifi.
– 4 adet yumurta
– 2 su bardağı toz şeker
– 1 su bardağı sıvı yağ
– 1 su bardağı süt
– 1 paket kabartma tozu
– 1 paket vanilya
– 2 yemek yemek kaşığı kakao
– 2,5 su bardağı un
Yumurtayı çırpma kabına alıp şekeri ilave ediyoruz ve mikser yardımıyla çırpmaya başlıyoruz.
Çırpma işleminden sonra ilk olarak, istikrarsız yağı ekliyoruz ve sonrasında sütü ek ediyoruz.
1 dakika değin baştan karıştırıyoruz.
Bu işlemden daha sonra kabın içerisine 2.5 su bardağı un ekliyoruz.
Ardındaki, 2 yemek kaşığı kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz.
Çırpmaya devam ediyoruz.
Kıvamını aldıktan daha sonra, yağlanmış kalıbımıza döküyoruz.
Keki önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika pişmeye bırakalım.
Keki fırından aldıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
Şimdi servis tabağına alabiliriz. Afiyet bal şeker olsun.
Anekdot: Keki ceviz, fındık, değişik meyvelerle veya kuruyemişlerle de yapabilirsiniz.
Başka Bir Tarif
Malzemeler
1 su bardagindan biraz daha az siviyag
3 yumurta
Süslemek icin antep fistigi
2 su bardagi toz seker
1 kabartma tozu
2 su bardagi süt
3 su bardagi un
1/2 (yarım) su bardagi kakao
Kek Tarifi
Ilk Önce yumurtaları ve şekeri geniş bir kapta ayrıntılarıyla kabarana değin çırpın. sonra sıvıyağı yavaşça ilave edip çırparak yedirin. Önce sütü, daha sonra kakao ile birlikte elenmiş unu ek edip karışana kadar düşük hızda çırpın. Yağlanmış dikdörtgen sırça veya metal kalıba döküp kürdan batırıp çıkardığınızda pak çıkana dek pişirin. (165C / 350F derecedeki fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirmelisiniz). sonra servise hazırlayabilirsiniz. Sıhhat olsun.