Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar iyice çırpalım, sonra tam akışkan malzemeleri ilave edip iyice karıştıralım.
Ardından sırayla vanilya, kabartma tozu ve elenmiş unu ilave edip çırpma teli ile pürüzsüz olacak biçimde karıştıralım.
Elenmiş kakaoyu da ilave edip 3-4 dakika kadar çırpma harekâtına devam edelim son olarak eritilmiş ve ılıtılmış margarin ilave edip iyice karıştıralım.
Yağlanmış büyük boy borcam tepsiye kek harcını dökelim evvelden ısıtılmış 160 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirelim.
Bu arada kekin sosunu hazırlayalım margarini eritip öteki kalan tam malzemeleri uygun bir kaba alalım blender dayanağıyla hoşça karıştıralım, eritilmiş margarin ilave edip tekerrür karıştıralım, sosumuz hazır.
Zaman sonunda kekin pişip pişmediğini hakimiyet etmek için kekin ortasına kürdan daldıralım kürdan pak çıkarsa kekimiz pişmiş olacaktır.
Pişen keki fırından çıkarıp hiç bekletmeden dilimleyip hazırladığımız kakaolu sosu kaşıkla dolaştırarak üzerine yavaş yavaş dökelim, sosu tamamen sürüklemesi için 3-4 saat kadar oda sıcaklığında dinlendirelim.
Soğuyan ve sosunu sürükleyen kekimizi hindistan cevizi ve çilekle süsleyip servise hazırlayalım.