Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alın el çırpıcısı ile iyice karıştırın homojen bir karışım haline gelip köpük köpük olduğunda üzerine kakao, süt, sıvı yağ, ekleyip tekrardan çırparak kakaoyu ve diğer malzemeleri iyice yedirin.
Tam bu aşamada hazırlanan karışımdan 2. 5 su bardağı bir kenara ayırın.
Kalan karışıma ise un ve kabartma tozu ve tuzu ekleyip iyice karıştırın ve yağlayıp unladığınız kek kalıbına dökün.
Önceden ısınmış fansın 170 derece fırında yaklaşık 40-45 dk kontrollü olarak pişirin.
Fırından çıkarır çıkarmaz ayırdığınız sosu kekin üzerine dökün sosun yarısında kekte çöp şiş yardımı ile delikler açın ve kalan sosu da oralara doğru dökün.
Tüm sos bittiğinde kalıbın içinde o şekilde yaklaşık 1 saat bırakın sonra ters çevirin kek sosun tamamını çekmeyecektir.
Kalan sos ile beraber dikkatlice çevirin ve servis esnasında dilimlerim üzerine dökerek servis yapın.Afiyet olsun.