2 paket kabartma tozu(isteğe göre iyi kabarması için 2 paket kullandım)
2 yemek kaşığı kakao
1, 5su bardağı un
1,5 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 su bardağı süt(yoğun ıslaklık için artırılabilir)
1,5 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay kaşığı tuz
Yakışacağını düşündüğünüz herşey olabilir bem hindistan cevizi tozu kullanıyorum
Kakaolu Islak Kek Tarifi Yapılışı
İlk önce fırınımızı 180 derecelik ayarıyla açıyoruz ki fırınımız ısınmış olsun.
Yumurta ve şekerimizi derin bir kabın içinde iyice çırpıyoruz.
İyice kıvama gelip beyazladıktan sonra sütü, vanilini ve sıvıyağını ilave ederek karıştırıyoruz.
Daha sonra kakao, kabartma tozunu, un u topak kalmaması için eleyerek ilave edip karıştırıyoruz.
İyice karıştırdıktan sonra kalıbımızı yağlayıp karışımımızı kalıba döküyoruz ve önceden ısıtılmış fırına verip 30 dakika bekliyoruz.
Kekimiz piştikten sonra fırının içinde bırakıyoruz ve sosunu yapmak için bir tencereye süt, kakao, sıvıyağ, şeker ve tuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Bu sırada fırında bulunan kekimizi çıkarıyoruz ve dilimliyoruz(sos her yere dağılması için).
Kaynayan sosumuzu son bir kere daha karıştırıp kekimize döküyoruz.
Size önerim kek ve sos sıcakken bu işlemi yapmanız. Böyle daha yumuşak ve ıslak oluyor.