Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,26
  • EURO
    %-0,35
  • ALTIN
    %1,57
  • BIST
    %1,02
Kakaolu Islak Kek

Kakaolu Islak Kek

Tarifin Hikayesi

Kakaolu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 1,5 paket hamur kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Hindistancevizi
  • Toz antep fıstığı

Kakaolu Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim.
  2. Ardından kekimizin hamuru için uygun bir karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırıp çırpıyoruz.
  3. Toz şekeri de ekleyip mikser ile köpük olana kadar çırpıyoruz.
  4. Sırayla sıvı yağ ve sütü ilave ediyoruz.
  5. Un, kakao, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilyayı mutlaka eleyerek karışıma ekliyoruz.
  6. Daha sonra yağlanmış bir borcama kek harcımızı döküyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kontrollü olarak pişiriyoruz.
  8. 20. Dakikadan sonra kürdan testi ile kontrol edebilirsiniz.
  9. Bu arada üzeri için bir sos tenceresine süt, kakao, toz şeker ve sıvı yağı koyup karıştırıyoruz.
  10. Kısık ateşte yaklaşık 5-6 dakika pişiriyoruz.
  11. Piştikten sonra kakaolu sosumuzu soğumaya bırakıyoruz.
  12. Kekimizi fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıktıktan 10 dakika sonra bıçakla kesiyoruz.
  13. Sosumuzu her bir dilimin üzerine gezdiriyoruz.
  14. Dilerseniz hindistancevizi veya toz antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
  15. Kakaolu ıslak kekimizi buzdolabında en az 2 saat dinlendiriyoruz.
  16. Dinlenmiş ve sosunu iyice çekmiş olan kekimizi yanında kahve ile dilediğiniz zaman servis yapabilirsiniz, afiyet olsun🍰.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın