Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Kakaolu Islak Kek
Sosyal Medyada Paylaş

Kakaolu Islak Kek

Kakaolu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek yemek kaşığı kakao

Kakaolu Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Sosu için; bütün malzemeleri sos tenceresine koyalım ve karıştıralım arkasında kaynayıncaya dek karıştırarak pişirin. Kenara alıp soğutun.
  2. Keki için; toz şeker ve yumurtaları rengi açılıncaya değin çırpın.
  3. Arkasında istikrarsız yağ ve portakal suyunu ek edip, çırpmaya devam edin.
  4. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilya ek edip karıştırın.
  5. Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün.
  6. 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Benim kullandığım borcamın ölçüsü 28*28 cm.
  7. Kekiniz fırından çıktıktan daha sonra 5-10 dakika dinlendirip, dilimleyelim.
  8. Soğuyan sosu kekin üzerine dökün ve soğuyuncaya dek bekleyin.
  9. Kekin sosu adilane çekmesi için 2-3 saat dinlendirildikten sonradan nemli kek servis edilebilir.

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net

Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.