Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %-0,07
  • ALTIN
    %0,07
  • BIST
    %0,05
Kakaolu Islak Baton Kek

Kakaolu Islak Baton Kek

Kakaolu Islak Baton Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 kadeh şeker
  • 1 kadeh süt
  • 1 kadehten bir parmak az akışkan yağ
  • 1 kutu vanilya
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1 kutu kakao
  • 2 su kadehi un
  • 1 çay kadehi vurulmuş fındık
  • 1 kadeh süt
  • Yarım kadeh şeker
  • 4 yemek kaşığı akışkan yağ
  • Yarım kutu kakao
  • Vurulmuş fındık

Kakaolu Islak Baton Kek Tarifi Yapılışı

  1. Şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpıyoruz.
  2. Süt, akışkan yağ ilave ederek tekerrür karıştırıyoruz.
  3. Üzerine kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu ilave ediyoruz ve tekerrür çırpıyoruz.
  4. En son fındığı ilave edip kaşıkla karıştırıyoruz.
  5. Yağlanmış baton kalıba döküyoruz ve üzerine fındıkları koyuyoruz.
  6. Alt üst turbo fırında orta seviyede 180 derecede 40-45 dk pişiriyoruz.
  7. Sosu için süt, şeker, kakao ve akışkan yağı tencereye alıp karıştırıyoruz sonra kaynatıyoruz. 10 dk kadar sürüyor.
  8. Pişen kek soğuduktan sonra ılımış sosu üzerine döküyoruz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın