Merhaba bedelli takipçilerimiz, Kakaolu irmik helvası yaparken dikkate edilmesi gereken püf noktaları nelerdir? Her zaman belirttiğimiz gibi malzemelerin taze olmasına dikkat etemeliyiz öncelikle. Sütün günlük taze olması lezzetini direk ilgilendirdiği için kesinlikle taze süt kullanmalısınız. Perhiz yapanlarında seçim edebileceği çok hafif bir tatlı, ancak perhizde iseniz light süt kullanamanızı öneririz. Bu tatlının öteki bir püf noktası da pişirme vaktince kıvam alalan kadar karıştırmanız gerekiyor. Vanilyayı ilave etmek için kaynamaya başladıktan sonra vanilyayı ilave etmelisiniz vanilayayı ilave ettikten sonra bir müddet daha kaynatmalısınız.
Kakaolu İrmik Helvası Tarifini pişirdikten sonra ocaktan alıp kuplararın altına takribî 2 kaşık koyduktan sonra tencede kalan helvanın üzerine kakaoyu ilave edelim, burada dikkat etmemiz nokta kakaoyu ocağın üzerindeyken koyulmaması. Bu evrede dikkat etmemiz gereken püf noktası Kakaoyu helva pişerken ilave etmeyeceğiz;! Kakaolu İrmik Helvasının üzerini istediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz, bu tamamen sizin hayal eforunuza ve elinizin altında ki malzemelere bağlı. Afiyet olsun!
625 gram 2,5 su kadehi süt
45 gram 4,5 yemek kaşığı irmik
70 gram 5 yemek kaşığı şeker
Vanilya
7 Gram 1 yemek kaşığı kakao
Üzerini Süslemek İcin
Ceviz
Hindistan cevizi
Bir tencereye taze sütü alalım, üzerine şeker ve irmiği ilave edelim tencereyi orta dereceli ateşte aralıksız karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Kaynamaya başlayan tatlımızın üzerine 1 koli vanilyayı ilave edelim ve iyice karıştıralım, birkaç dakika sonra tencereyi ocaktan alalım. Servis edeceğimiz kupların yarısına kadar vanilyalı tatlıdan koyalım. Kalan Kakaolu İrmik Helvasının içine 1 kaşık kakaoyu ilave edelim karıştıralım ve kuplara dolduralım, ılınınca buzdolabında birkaç saat dinlendirelim servise sunacağımız zaman üzerini süsleyerek servise sunalım. Afiyetle.