Malzemeler
– 3 yumurta
– 1 su bardağı şeker
– 1 su bardağı un
– 2 elma (soyulup küçük doğranmış)
– 1 çorba kaşığı kakao
– yarım su bardağı ceviz içi (doğranmış)
– 1 çay kaşığı kabartma tozu
Krema İçin
– 1 yumurta
– 2 kahve fincanı şeker
– 1 çorba kaşığı nişasta
– 1 çorba kaşığı kakao
– 2 su bardağı
– süt
– vanilya
Yapılışı
Yumurtalarla şeker iyice çarpılıp koyulaştırılır.Kabartma tozu, kakao, un karıştırarak elenir. Küçük doğranmış elma ve ceviz içi konup karıştırılır.Yağlanmış kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında pişirilir.Soğuyunca kalıptan çıkarılıp yarım kahve fincanı şekerli likörlü su gezdirilir. Hazırlanan krema, pastanın üzerine kaşık kaşık dökülüp yayılır.
Kremanın Hazırlanışı
Yumurta, şeker, nişasta kakao biraz süt ilavesi ile karıştırılır. Sütün tamamı konup karıştırarak pişirilir.Ara sıra karıştırarak soğutulur. Vanilya katılır. Afiyet olsun.