Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kakaolu Çilekli İsviçre Rulosu

Kakaolu Çilekli İsviçre Rulosu

Kakaolu Çilekli İsviçre Rulosu Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 yemek kaşığı sıvı yağ (Isıtılacak)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı su
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 yumurta sarısı
  • 4 yumurta akı
  • 1 fiske tuz (Yarım çay kaşığı)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket toz krem şanti

Kakaolu Çilekli İsviçre Rulosu Tarifi Yapılışı

  1. Pastacı kreması yapımı🍓Bir tencereye un, nişasta, şeker ve vanilyayı koyun.
  2. Bir çırpıcı vasıtasıyla malzemeleri şöyle bir harmanlayın.
  3. Daha sonra sütü eklerken bir taraftan da çırpıcıyla hızlı ve kıvrak hareketlerle çırpın ki malzemeler içerisinde topaklanma yapmasın.
  4. Ardından yumurta sarısını da ekleyip dağıtın ve ocağın üzerinde muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  5. Ocaktan aldığınız krema ılıyınca toz krem şantiyi de ekleyip mikserde yüksek devirde bembeyaz olana kadar çırpın.
  6. Kekin yapılışı 🍓Öncelikle sıvıyağ ısıtılır. Isınmış yağ karıştırma kabına aktarılır. Üzerine kakao eklenir karıştırılır.
  7. Toz şeker ve su eklenir çırpılmaya devam edilir.
  8. Un, kabartma tozu, vanilya eklenir ve çırpılır.
  9. Yumurtaların sarısı ve beyazları ayrılır.
  10. Yumurta sarıları tek tek eklenerek güzelce çırpılır.
  11. Kakaolu karışım hazır. Şimdi ayrı bir kaba 4 yumurta beyazı alınır bir fiske tuz eklenerek çırpılmaya başlanır. 5 yemek kaşığı pudra şekeri yavaş yavaş eklenerek çırpılmaya devam edilir.
  12. Traş köpüğü kıvamı alan bu karışım iki defada kakaolu karışıma eklenerek spatula ile söndürmeden aşağıdan yukarıya olacak sekilde karıştırılarak yedirilir.
  13. Kek harcı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine boşaltılır. Bir iki defa zemine vurularak hava kabarcıklarının çıkması sağlanır.
  14. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında tam 10 dakika pişirilir. 10 dk sonra kek bekletmeden fırından alınır.
  15. Üzerine yağlı kağıt serilir ve başka bir tepsi yardımıyla ters çevrilir. Altındaki yağlı kağıt dikkatlice çıkarılır.
  16. Kekin üstüne krema dökülür ve çilekler serpilir rulo şeklinde sarılır. 4 saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun 🤗.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın