Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %1,35
  • BIST
    %1,94
Kakao Kremalı Tartolet Tarifi

Kakao Kremalı Tartolet Tarifi

Malzemeler

 

Hamuru için

  • 125 gram margarin
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 su bardağı un

Muhallebisi için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı margarin

Kenar süsü için

  • 1 paket kakaolu krem şanti

Yapılışı

  1. Un, margarin ve şekeri sabırla yoğuruyoruz.
  2. Kendini toplayınca, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tart kalıbına yada silikon kalıplara yerleştiriyoruz.
  3. 170 derece fırında 10 -15 dakika pişiriyoruz.
  4. Fırında kabarmaya başlayınca çıkarıp çatalla delikler açın çok kabarmasın.
  5. Muhallebisini pişirip soğutuyoruz.
  6. Krem şantiyi çırpıp hazırlıyoruz.
  7. Tartlar soğuyunca muhallebiyle içlerini dolduruyoruz.
  8. Kenarlarına krem şantiyi sıkarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın