Malzemeler
Islatmak için
Ara dolgusu için
Üzeri için
Toz şeker ve yumurtaları derin bir kaba alıp mikser ile takribî 7-8 dakika çırpın. Şekerler tamamen eridikten sonra elediğiniz kakaoyu, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip çırpın. Yağladığınız 22-24 cm ’lik kek kalıbına malzemeyi aktarın. Evvelden ısıtılmamış 160 derece fırında 45-50 dakika pişirin. 1 su kadehi süte granül kahve ve şekeri ilave edip karıştırın. Soğuyan eki enlemesine ikiye kesin. İlk katını kahve ile nemlendirin. İkinci katını da kahve ile nemlendirin. Krema için toz krem şantiyi ve sütü mikser dayanağıyla çırpın. Islattığınız kekin birinci katına sürün. İkinci katı üzerine yerleştirin. 100 ml kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Ocaktan alıp üzerine kırdığınız bitter çikolatayı ilave edip karıştırın. Pastanın üzerine döküp her tarafına yayın. Frenk üzümü ile süsleyin. Buzdolabında 4-5 saat veya 1 gece bekletip servis yapın.