Kek için
Dolgusu için
Streusel
Geniş bir kaba un, şeker, kabartma tozu, karbonat ve tuzu ilave edin. Tereyağını ilave edin ve karıştırın. Karışım kalın ve gevrek olacaktır. Yumurta, ayran ve acıbadem likörünü ilave edin. Pürüzsüz ve şişkin bir görüntü elde edene kadar 2-3 dakika kadar karıştırın. Kalıbınıza bu karışımın yarısını dökün. Dolgusu için başka büyük bir kapta; krem peynir, kahve, şeker ve yumurtayı karıştırın. Şişkin ve akıcı bir kıvam elde edene kadar 3-5 dakika çırpın. Bu karışımı, kalıbınızdaki karışımın üzerine kaşıkla yayın. Ayırdığınız karışımı krem peynirli karışımın üzerine denk ölçüde yayın. Struesel için kahverengi ve beyaz şeker, tarçın ve tuzu karıştırın. Tereyağını ve unu ilave edip parmak uçlarınızla karıştırın. Karışımı kekin üzerine serpin. 160 derece evvelden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin.