Malzemeler
Süslemek için
Bu özel tatlıyı yemek tarifleri listenize ilave etmeyi unutmayın. Yarım su kadehi şeker ile 2 yemek kaşığı nişastayı bir tencereye aktarın. Sütün 1/3 ’namı azar azar ilave edip çırpın. Orta ateşte, yumurta sarılarından birini karışıma ilave edip kaynamaya başlayana kadar çırpın. 1 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alın. 2 yemek kaşığı oda sıcaklığındaki tereyağını ve kahveyi karıştırın. Soğumaya vazgeçin. Kahveli karışımı bardaklara aktarın. Üzerlerini düzenleyin. Vanilyalı krema için, kalan şekerin yarısı ile 2 yemek kaşığı nişastayı tencereye alın. 1 + ¼ su kadehi süt ilave edin. Orta ateşte, 1 yumurtanın sarısını ilave ederek çırpın. 1 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp 2 yemek kaşığı tereyağını ve vanilyayı ilave edin. Soğuyunca kahveli karışımın üzerine aktarın. Çikolatalı katman için, kalan malzemeleri aynı biçimde hazırlayıp vanilyalı karışımın üzerine ilave edin. Buzdolabında katılaşana kadar bekletin. Krema ve çikolata parçaları ile süsleyerek servis yapın.