Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kahve Kremalı Armutlu Pasta

Kahve Kremalı Armutlu Pasta

Kahve Kremalı Armutlu Pasta Tarifi İçin malzemeler

  • 195 g un
  • 100 g irmik
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 25 g kakao
  • Bir fiske tuz
  • 125 g ksilitol
  • Biraz vanilya özütü
  • 3 yumurta
  • 200 g eritilmiş tereyağı Sıcak olmamalı
  • 300 g az sulu yoğurt Koyu ayran kıvamında
  • 3-4 tane kocaman ve olgun armut Kabuğu atanmış, küp kesilmiş

Kahve kremalı armutlu pasta sosu için

  • 50 g eritilmiş tereyağı 
  • 100 g ksilitol 
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı espresso

Kahve kremalı armutlu pasta üzeri için

  • 50 g çam fıstığı

Kahve Kremalı Armutlu Pasta Nasıl Yapılır?

  • Fanlı fırını 160 derecede ısıtın. Un, irmik, kakao, kabartma tozu, tuz, vanilya ve ksilitolu bir kapta karıştırın.
  • Başka bir kapta yumurtalar iki katı hacimde olana dek çırpın.
  • Tereyağını ve yoğurdu yumurtalara ilave edip, karıştırın. Kuru malzemeleri 2-3 kezde içine katın. Çok karıştırmayın, homojen bir karışım olmalı. 
  • Kare bir pasta kalıbına yağlı kağıt serin. Armutları hamura ilave edin, hafifçe karıştırıp kalıba alın 30 dakika pişirin.
  • Kürdan testi yapın, fırından çıkarıp soğuyana kadar bekletip dolaba alın.
  • Sos için olan malzemeleri kısık ateşte karıştıra karıştıra ısıtarak tereyağını eritin.
  • Hatta bir parçası erimemişken ocaktan alın, kendi sıcağı ile eritin, sos sıcak olmasın.
  • Soğuk olan pastanın üzerine dökün. Çam fıstıklarını tavada hafif kızartıp, kremanın üzerine serpiştirin. Dolapta en az 3-4 saat soğutup servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın