240 ml süt Sütün 40 ml i kahve ile karışacakoda sıcaklığında
1,5 yemek kaşığı nescafe
200 gram un
20 gram kakao
1 kutu kabartma tozu
1 kutu vanilya
150 ml süt
100 gram bitter çikolata
Kahve Aromalı Islak Kek Tarifi Yapılışı
Kek için 20 cm kare fırın kabını yağlıyoruz.
Fırını 180 derecede ısıtmaya başlıyoruz.
40 ml süte nescafeyi ilave edip eriyene kadar karıştırıyoruz.
Çırpma kapına yumurtaları ve şekeri ilave edip samani bir renk alana kadar çırpıyoruz.
Karışımın üzerine 200 ml sütü ve nescafe ile karıştırdığımız sütü ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
Akışkan yağı ilave edip tekerrür karıştırıyoruz.
Ayrı bir kapta kuru malzemeleri karıştırıyoruz ve eleyerek akışkan karışıma ilave edip yalnızca homojen bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
Fırın kabına karışımı döküyoruz ve takribî 30 dakika pişiriyoruz. fırınınıza göre bu pişme süresi değişebilir 25 dakikadan sonra kesinlikle kürdan hakimiyeti yapmalısınız.
Kek pişerken bir tencerede sütü kaynama noktasına gelene kadar ısıtıyoruz, ocağın altını kısıp çikolataları ilave ediyoruz ve çikolatalar eriyene kadar karıştırıyoruz.
Fırından çıkartıp dilimlediğimiz kekin üzerine sıcak sosumuzu döküyoruz.
Daha yoğun bir kahve aroması olmasını istiyorsanız kahvenin oranını çoğaldırabilirsiniz.
Servis için kekin üzerini antep fıstığı tozu ve damla çikolata ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.