Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %0,10
  • ALTIN
    %0,32
  • BIST
    %0,48
Kahvaltı Ekmeği

Kahvaltı Ekmeği

Kahvaltı Ekmeği Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1.5 su kadehi su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı cevizli ezme
  • 2 diş sarımsak
  • 3 su kadehi beyaz un
  • 1 su kadehi bütün buğday unu
  • 1 yemek kaşığı yulaf unu
  • 1 yemek kaşığı buğday rüşeymi
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Yenibahar
  • 1 çay kadehi kocaman kırılmış ceviz

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Çörek otu
  • Susam

Kahvaltı Ekmeği Nasıl Yapılır?

  • Yumurta, su, zeytinyağı, salçalar, cevizli ezme ve ezdiğiniz sarımsağı geniş bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice aynılaşıncaya kadar çırpın.
  • Ayrı bir karıştırma kabında unlar, buğday rüşeymi, maya, toz şeker, tuz ve baharatları harmanlayın.
  • Unlu karışımı salçalı karışıma ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edecek biçimde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 2 saat dinlendirin.
  • Mayalanan hamura kocaman kırılmış cevizleri ilave edip tekerrür yoğurun ve hamuru hafif yağladığınız bir kek kalıbına alın. Ilık fırında 30 dakika daha mayalandırın.
  • Yumurta sarısı ve yoğurdu bir kasede çırpın. Kabaran ekmeğinizin üzerine bıçakla kesikler atıp yumurtalı karışımından sürün. Çörek otu ve susam serpin.
  • Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirip fırının derecesini 170 ’e düşürün ve üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Yarım saat dinlendirip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın