Malzemeleri
• 2 adet kağıt helva
• 2 dilim bayat ekmek içi
• 2 çorba kaşığı kakao
• 1 çorba kaşığı neskafe
• 1 su bardağı süt
• 4 çorba kaşığı tahin
• 8 kaşık pekmez
• 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Yapılışı
Önce pastanın sosunu hazırlamak üzere geniş bir kasenin içine kakaoyu ve neskafeyi koyun. Süt ve tahini ekleyin pekmezi ilave edin ve çatalla iyice çırpın. Bu arada bayat ekmek içlerini mutfak robotunda bulgur tanesi oluncaya kadar çekip inceltin. Sonra da pekmezli sosun içine çekilmiş ekmek içlerini katıp, tekrar karıştırın.
Tüm malzemeleri iyice karıştırarak koyu muhallebi kıvamındaki sosu hazırlayın. Öte yandan geniş bir servis tabağının içine birinci kağıt helvayı koyun üzerine sosun yarısını kaşıkla sürüp ceviz içinin yarısını serpiştirin. Tekrar ikinci kat kağıt helvayı üzerine kapatın. Sosun kalınlığını en üste kalın bir tabaka halinde yayın. Kalan ceviz içleriyle süsleyin ve buzdolabına koyarak bir gece bekletin. Ertesi gün dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.