Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,12
  • EURO
    %0,19
  • ALTIN
    %0,59
  • BIST
    %2,52
Kafkas Çorbası

Kafkas Çorbası

Kafkas Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 6 su kadehi et suyu
  • 1 pancar
  • 1 havuç
  • Yarım kereviz
  • 1 soğan
  • 2 yaprak lahana
  • 15 gr kaşığı tereyağı
  • Yarım su kadehi aşurelik buğday
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su kadehi süt
  • Tuz

Kafkas Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Buğdayı bir gece evvelden nemlendirip daha sonra haşlayın. Tüm sebzeleri rendeleyip ya da ufak doğrayın.
  • Tencerede yağı eritip soğanı kavurun. Rengi pembeleşince öteki sebzeleri ilave edip 10 dakika kavurun.
  • Sebzeler yumuşayınca et suyu ve haşlanmış buğdayı ilave edin. Tuzu ilave edip kaynayıncaya kadar pişirin. Süt ile yumurta sarılarını çırpın.
  • Çorbayı ocaktan almadan evvel yumurtalı sütü ilave edin. Birkaç dakika kaynatıp servis tabaklarına alın.
  • Kafkas çorbasını, tepsi kebabı ile servis ederek nefis bir menü hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Kafkas Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız sebzelerin taze ve olgun olmasına itina gösterin.
  • Malzemeleri minik minik doğrayın. Böylece çorbanın içinde daha acele yumuşamasını sağlayabilirsiniz.
  • Et suyu yerine tavuk suyu veya bulyon da kullanabilirsiniz.
  • Çorbanın lezzetini çoğaldırmak için, servis esnasında ince kıyılmış maydanoz ve pul biber ile süsleyin.

1 Porsiyon Kafkas Çorbası Kaç Kaloridir?

Kafkas çorbasının bir porsiyonu, takribî 60 kaloridir. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan bu tarifi, perhiz listelerine ilave edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın